Nieuws

Camerabeveiliging op het park in gebruik genomen

Sinds kort is op het park camerabeveiliging actief. Onderzoek heeft aangetoond dat hier vooral een preventieve werking van uit gaat. Daarnaast bieden de beelden de mogelijkheid om zonodig te dienen als bronmateriaal bij politieonderzoek. De privacy van de leden wordt maximaal gewaarborgd, omdat alleen enkele (bestuurs)leden toegang hebben tot de beelden en deze ook automatisch na 3 weken worden gewist.

De afgelopen jaren hebben we een aantal keer last gehad van ongewenst bezoek, wat o.a. heeft geleid tot diefstal van fietsen en schade aan het park. Op de najaars ALV heeft het bestuur aangekondigd dat besloten is tot aanschaf van een camerasysteem. Op een aantal strategische punten zijn geavanceerde camera's geplaatst, waarvan de beelden voor een periode van 3 weken worden bewaard. Daarna worden de beelden automatisch gewist, tenzij deze nodig zijn voor nader onderzoek.

Twee van de nieuwe camera's hangen op dezelfde plaats als de oude Webcams. Een gedeelte van de beelden van deze twee camera's wordt - net als in het verleden - als "foto" (en dus niet als video) elke 5 seconden doorgegeven naar de website en de OLTC App. Daarmee kunnen leden zien hoe het met de conditie van de banen is gesteld. De beelden van de andere camera's worden alleen digitaal opgenomen en zijn alleen te bekijken door enkele (bestuurs)leden. Van deze mogelijkheid wordt alleen gebruik gemaakt als daar aanleiding voor is.

Opmerking: Het webcam beeld op de Iphone App is nog niet helemaal aangepast aan de nieuwe camera's waardoor maar een gedeelte van het beeld is te zien. Dit wordt binnenkort opgelost. Tot die tijd kunt u op uw iphone ook gebruik maken van de App voor Android via deze link: https://data.oltc.nl/app

Het bestuur

« Terug

» Nieuws archief