Nieuws

Selectie-jeugd OLTC presteert goed op jeugdranglijst toernooien in het land

Diverse jeugdspelers van OLTC hebben in de meivakantie knappe prestaties neergezet op de jeugdranglijsttoernooien (JRT), de zogenaamde ster-toernooien. Ons OLTC-selectielid Mac Visser heeft het JRT*** toernooi t/m 12 bij TV Hoorn gewonnen. Gefeliciteerd Mac, super!  Links op de foto winnaar Mac Visser.

In hetzelfde toernooi heeft Ties de Regt in de dubbel de halve finale t/m 12 gehaald. Diederik Natté won het dubbeltoernooi bij het JRT** toernooi van Leeuwenberg in Den Haag. Super gedaan, jongens! En er was nog meer succes.

Tijdens ons eigen OLTC Open Slam jeugdtoernooi (JRT*) in diezelfde week wonnen Wessel van Eck en Floris Overbeek de JD t/m 12 jaar. Jard Krijnen wist een mooie 2e plaats in de JE t/m 14 jaar te halen. Julie Verdegaal werd hier ook knap 2e in de ME t/m 14 jaar. Pepijn van Eck en Tom van Sterkenburg wisten de winst in de JD t/m 14 jaar te pakken. De finale in de ME t/m 16 jaar was een OLTC onderonsje, waarin Gwyneth Parsons er in de finale tegen Floor van Sterkenburg met de winst vandoor ging. Tijmens Tans en Floris van der Wilden pakten in de JD t/m 16 jaar wederom een OLTC-finale de winst tegen Bastiaan Bauman en Jort van der Poel.

Tijdens JRT-toernooien (1,2,3 en 4-ster toernooien) zijn punten te verdienen voor de Nationale Jeugdranglijst met het uiteindelijke doel om aan het einde van het zomerseizoen mee te kunnen doen aan de Nationale Jeugdkampioenschappen (NJK). Hieraan mogen per leeftijdscategorie de beste 64 jeugdspelers van Nederland deelnemen.

Jeugdranglijsttoernooien
Het doel van de Jeugdranglijsttoernooien is om zoveel mogelijk geselecteerde jeugdspelers aan wedstrijden te laten deelnemen, om tot een zo optimaal mogelijke selectie te komen.

Punten voor de jeugdranglijst verdien je door mee te doen aan Jeugdranglijsttoernooien (JRT's). Deze toernooien worden georganiseerd voor drie leeftijdscategorieën: t/m 12, t/m 14 en t/m 16 jaar. Om mee te mogen spelen moet je eerst geaccepteerd worden. Acceptatie voor JRT's gebeurt op basis van je huidige positie op de jeugdranglijst: hoe hoger je staat op de ranglijst, hoe groter de kans dat je mee mag doen. In het hele land vinden JRT's plaats in de winter en in de zomer.

Categorieën JRT

De toernooien zijn onderverdeeld in vijf categorieën: JRT* t/m JRT*****.

  • Op JRT* kun je je eerste punten voor de ranglijst verdienen.
  • JRT** zijn bedoeld voor spelers die lager dan nummer 75 op de ranglijst staan.
  • JRT*** en JRT**** zijn nationale toernooien waarin de top 75 spelers van de jeugdranglijst speelt.
  • Onder JRT***** valt de NOJK, NJK en het KNLTB Winter Jeugd Circuit (okt/nov/dec). Dit zijn de hoogst haalbare toernooien.

Van 7 t/m 13 augustus 2017 vinden de Menzis Nationale Jeugdkampioenschappen (NJK) plaats in Hilversum bij Tennisvereniging Tulip. Mac en Ties liggen met hun huidige 33e en 34e plek op de jeugdranglijst op schema om hun doelstelling (namelijk deelname hieraan) te bereiken. Marente Sijbesma is dit jaar 1e jaars in de categorie t/m 14 jaar en staat momenteel op plek 91. Hopelijk lukt het haar nog om ook bij de beste 64 te eindigen. Ga zo door OLTC-jeugd!

Commissie Wedstrijd Tennis 

« Terug

» Nieuws archief