Nieuws

Jeugdselectie OLTC

Ieder jaar in september wordt de selectie voor de jeugd vastgesteld. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Stel je hebt (een kind met) belangstelling voor de selectie, wat dan?

In september worden er nieuwe jeugdspelers geselecteerd en gaan er andere jeugdspelers uit de selectie. Dit laatste kan een eigen keuze zijn, maar het kan ook op aanwijzing van de trainers zijn. Het idee achter een jeugdselectie bij OLTC is om de talentvolle jeugd van onze vereniging met elkaar te laten trainen en te laten groeien. Met als uiteindelijk doel dat deze spelers de hoogste teams bij de jeugd en (later) ook bij de senioren kunnen gaan vullen. Samen trainen en competitie spelen is des te belangrijker, omdat tennis in vergelijking met voetbal en hockey veel meer een individuele sport is. Via de jeugdselectie kunnen geselecteerde spelers juist meer met elkaar trainen en samen toernooien spelen. Het toernooi bij Shot in Zeist is hier een mooi voorbeeld van. Door de groepstrainingen en dit soort activiteiten krijgt iedereen die in de selectie zit een groepsgevoel. En naast dat het natuurlijk erg gezellig is om samen op pad te zijn, motiveren de spelers elkaar ook. OLTC heeft de afgelopen jaren een goede jeugdselectie met spelers die veel successen boeken. Dat vertaalt zich in mooie resultaten, zowel op regionaal als op landelijk niveau.

Hard werken
Om goed te worden en om in de selectie te zitten moet je natuurlijk wel hard willen werken. Dat betekent enkele keren per week trainen, oefenwedstrijdjes spelen, toernooien spelen, zomer- en wintercompetitie spelen, fysiek trainen en vooral ook veel vrij spelen.

Heb je vragen? Ben je extra gemotiveerd om zelf of je kind bij de selectie te komen? Stuur dan een mail naar cw@oltc.nl of spreek de trainers Marco Visser of Onno Guinau aan op OLTC.

Commissie Wedstrijd Tennis

« Terug

» Nieuws archief