Nieuws

Compact Spelen: uitkomsten enquête

Dit jaar is bij OLTC het compact spelen voor de zaterdagcompetitie ingevoerd. Compact spelen houdt in het spelen van een winnend punt bij een 40-40 stand en een supertiebreak (tot de 10) in plaats van een derde set. In mei en juni, na de voorjaarscompetitie, is door de CWT onder de competitie spelende leden een enquête gehouden om hun mening te peilen over compact spelen. Lees verder voor de uitkomsten van de enquête.

Voordat we conclusies kunnen trekken uit de reacties, eerst wat algemene cijfers over de enquête:

  • Van de 357 uitnodigingen hebben 175 mensen de enquête ingevuld (waarvoor veel dank!)
  • 84% van de respondenten heeft zelf compact gespeeld tijdens de voorjaarscompetitie
  • Ongeveer de helft van de respondenten wist wat compact spelen inhield voordat het werd aangekondigd en de informatie die is verstrekt, is goed tot zeer goed bevonden. Zelfs veel van de tegenstanders waren op de hoogte dat er bij OLTC compact werd gespeeld. Er waren dus weinig verrassingen voor mensen op de eerste speeldag.

Over het wennen aan de twee elementen van het compact spelen (deuce winnend punt en super tiebreak in plaats van een derde set) werd het eerstgenoemde onderdeel moeilijker ervaren dan het tweede.

Conclusie
58% van de respondenten stemt voor het herhalen van compact spelen volgend jaar. Daar moet wel bij gezegd worden dat uit een analyse van de opmerkingen die bij de enquête geplaatst konden worden, bleek dat men best compact wil spelen, maar dan liefst alleen een supertiebreak in plaats van een derde set. Deuce winnend punt ziet men liever niet meer terug.

Ook moet opgemerkt worden dat veel mensen de noodzaak inzien dat, gezien de grote hoeveelheid inschrijvingen, een kortere speelduur helpt bij het zo veel mogelijk mensen competitie kunnen laten spelen en dat er zo min mogelijk geloot hoeft te worden voor een plek. Klik hier voor het integrale enquêterapport.

Of er volgend jaar (weer) compact gespeeld gaat worden en in welke vorm, is afhankelijk van de KNLTB. Ook de KNLTB heeft een landelijke enquête uitgestuurd om de meningen en ervaringen van spelers en VCL’s te peilen. De uitkomsten van onze enquête hebben we met hen gedeeld, wat ze zeer op prijs hebben gesteld. Klik hier voor de uitkomsten van de KNLTB-enquête. Het Bondsbestuur zal zich buigen over een aantal voorstellen die zijn gedaan naar aanleiding van de ervaringen met compact spelen. We hopen jullie hierover zo snel mogelijk te kunnen berichten.

Rest ons nogmaals iedereen die de tijd heeft genomen om de enquête in te vullen en met ons mee te denken hartelijk te bedanken!

De CWT.

« Terug

» Nieuws archief