Nieuws

OLTC toernooikanjers 2017

Zoals onze voorzitter dit jaar al meer dan eens heeft gezegd: wij van OLTC moeten onze successen meer gaan vieren. OLTC is een van de grootste clubs van Nederland met veel recreatieve leden. En OLTC heeft ook een grote fanatieke groep wedstrijdspelers, die competitie spelen voor de vereniging en toernooien aflopen. En heel vaak met prachtige resultaten. Hoog tijd om aan het eind van 2017 eens wat uitgebreider stil te staan bij onze, veelal jeugdige, talenten.

Het leukste toernooi van het jaar voor zowel trainers als onze spelers was het Shot toernooi waar we met een groep van ruim 40 spelers onze tenten opsloegen. We kregen van allerlei onbekende tennissers complimenten over de grote en leuke groep wedstrijdspelers die bijna nergens meer in Nederland te vinden is.

Als vereniging zijn we erg trots op deze spelers en speelsters en willen we de uitschieters graag delen. Hier komen enkele toernooikanjers van OLTC.

Stijn de Mooy
Stijn heeft een druk jaar gehad en veel toernooien gespeeld in de 2 en 3 categorie en tevens aan een aantal NRT’s (Nationaal Ranglijst Toernooi) meegedaan. Stijn is een echte toernooitijger en heeft in 2017 een grote stap gezet in zijn ontwikkeling als speler en is tegenwoordig al een goede 2 speler. En wie weet in de toekomst onze eerste echte categorie 1 speler bij OLTC…

Een greep uit de resultaten van Stijn: Roomburg in de 3 gewonnen; Merenwijk in de 3 gewonnen; Tehado in de 3 gewonnen; Zee en Duin 2de geworden; gekwalificeerd voor het NJK[ Nationale Jeugd Kampioenschappen] en gekwalificeerd voor meerdere NRT toernooien.

Julia te Velde
Julia is de beste dame van OLTC. Als doel had ze dit jaar om bij de beste dames van het District te komen in de 3 categorie. Dat heeft ze helemaal waargemaakt en zelfs al een mooi resultaat in de 2 categorie gehaald. Komend jaar proberen bij de top dames in de 2 aan te haken. Dat zou top zijn van deze kersverse studente medicijnen.

Belangrijkste resultaten Julia: OLTC Open 1ste geworden; Young Lets 1ste geworden; Shot 2de geworden; Unicum 2de geworden; Masters 2de geworden; Tehado 2de geworden in de 2 categorie. Zeer knap van een 1.9 gewonnen in de halve finale.

Julia te Velde en Bastiaan Bauman

Bastiaan Bauman
Bas wordt steeds volwassener in zijn spel en dus ook steeds gevaarlijker. Bas kan super veel met een bal en snapt nu ook steeds beter wanneer hij het spel simpel moet houden, erg belangrijk trouwens!

Knappe resultaten van Bas in 2017: Gevers 2de geworden; Shot 2de geworden; Leidse Hout 1ste geworden; Masters in de 5 categorie 1ste geworden, mooie en sterke afsluiting van Bas die nu een goede 4 speler is geworden.

Diederik Natté
Als je naar een speler wil kijken die onder druk supercool blijft ga dan een keer bij een spannende wedstrijd van Diederik kijken. Totaal onbewogen speelt hij de belangrijke punten messcherp weg, super om naar te kijken. Gaat komende jaren zeker nog een paar grote stappen maken.

Enkele resultaten van Diederik: STV 1ste geworden; SVV 1ste geworden; Shot 2de geworden; Masters tm 14 gewonnen, erg knappe en belangrijke titel voor Diederik!

Vlnr Diederik Natté, Sammy Guinau en Marente Sijbesma

Do Yeo
Do is van goede serieuze hockeyster overgestapt naar goede serieuze tennisster. Doet er alles aan om het beste uit zichzelf te halen en werkt daar keihard voor. Betere instelling dan die van Do zal moeilijk te vinden zijn. Komend jaar verwachten wij maar Do zelf zeer zeker ook weer een grote sprong voorwaarts van deze topper.

Wat resultaten van Do: Masters 3/4de geworden; STV 2de geworden; OLTC Onderlinge 1e, DJK 1e geworden, mooie titel om District Jeugd Kampioen in de oudste categorie t/m 16 te zijn.

Mac Visser
Mac heeft weer een super goed jaar gedraaid en vele wedstrijden en toernooien winnend afgesloten. Mac heeft zich sinds dit jaar helemaal op tennis gestort en dat is goed te zien. Tevens heeft Mac zich knap gekwalificeerd voor het NJK en zelfs een jeugdtoernooi gespeeld bij de Nadal Academy…….raad eens wie hij daar tegen het lijf liep!?

Resultaten van Mac op een rij: De Munnik 1ste geworden; Het Noorden 1ste geworden; Kids Open 1ste geworden; KLTV 1ste geworden; Hoorn 1ste geworden; DJK 2de geworden; gekwalificeerd voor het NJK; Nadal Jeugd toernooi 2de geworden, super knap voor het eerst tegen allemaal internationale spelers gespeeld.

Marente Sijbesma
Marente is al enige jaren een zeer groot talent van OLTC. Met veel plezier zien we haar steeds beter worden. Deze jongedame is met zeer veel talent gezegend en gaat het spel steeds serieuzer benaderen. Net als Do gaat Marente vol voor tennis en is the sky the limit voor Marente. Als ze op volle toeren draait is dat heerlijk om naar te kijken.

Resultaten Marente: Leidse Hout 1ste in de 5 categorie; DJK 1ste tm 14, mooie overwinning van Marente waar ze zeer trots op mag zijn; top 40 tm 14 jaar van de Nationale ranglijst.

Ties de Regt
Ties is vooral de laatste maanden erg goed op dreef tijdens de nationale jeugdwedstrijden. Hij heeft zich gekwalificeerd voor het NJK en voor het WJC A circuit. Dat laatste is het hoogste jeugdcircuit van Nederland. Daarin heeft hij het zo goed gedaan dat Ties nu 4de van Nederland t/m 12 jaar staat. Dat is naar ons bekend de hoogste plek die een OLTC lid ooit gehaald heeft. Wie weet haalt hij het Nederlands jeugdteam wel, dat zou echt super knap zijn. Tip van de trainers: hou Ties goed in de gaten de komende jaren! Wie weet kunnen we over een paar jaar met de OLTC-bus naar Roland Garros om naar onze Ties te kijken.

Sammy Guinau
Sammy is waarschijnlijk de meest ongeduldige tennisser van de vereniging. Altijd maar haast op de baan heeft hij toch een aantal knappe resultaten geboekt in 2017. Sammy heeft de dubbelslag gewonnen door de DJK en de Masters te winnen. Uit betrouwbare bronnen is vernomen dat zijn vader niet naar zijn wedstrijden kan kijken vanwege zijn rare capriolen op de baan….

Resultaten van Sammy: OLTC Open 1ste geworden; DJK 1ste geworden; Masters 1ste geworden.

Vlnr: Sammy Guinau, Mac Visser, Marente Sijbesma, Annemijn Natté, Do Yeo en Moira Krijnen

En dat was nog niet alles…
Nog enkele spelers en speelsters die we niet moeten vergeten te melden. Tijmen Wolfs heeft 12 toernooien meegedaan en is daardoor zeer hard vooruit gegaan. Klasse Tijmen! Lizzy Krijnen, Moira Krijnen en Annemijn Natté zijn ook echte toernooitijgers bij de jonge meiden. Hebben veel gespeeld en mooie wedstrijden gespeeld. Trainer Romano heeft ongeveer alle toernooien in de 2 categorie gewonnen die hij mee heeft gedaan. Trainer Menno van de Bor heeft de Masters van Leiden in de 2 gewonnen wat altijd zeer knap is.

We hopen dat we in 2018 weer zo ruim vertegenwoordigd zijn met OLTC (jeugd) spelers op alle toernooien met wederom mooie resultaten!
Een sportief 2018 namens Onno, Marco en de CWT.

« Terug

» Nieuws archief